top of page
DALF-038.jpg
DALF-038.jpg
DALF-038.jpg
Onze missie

Betekenis herstellen
op het bord

10.000 ton groenten. Dat is wat er jaarlijks in België verspild wordt, omdat boeren geen producten kunnen verkopen die niet aan de traditionele esthetische normen voldoen. Het is de trieste realiteit: groenten en fruit die scheef, gedeukt, lelijk, beschadigd, onregelmatig, afwijkend, te klein of te groot zijn, worden verspild. Toch zijn ze in onze ogen perfect.

Onze visie

Creëer producten die op elk niveau goed zijn

30% van het inkomen van boeren. Dat is wat dit onverkochte deel vertegenwoordigt. Onze ambitie? Producten creëren die goed zijn, op elk niveau: voor degenen die ze eten, voor degenen die ze produceren en voor het land waarop ze groeien. Wij pleiten voor heerlijke, plantaardige, lokale en circulaire voeding.

Onze visie

Creëer producten die op elk niveau goed zijn

30% van het inkomen van boeren. Dat is wat dit onverkochte deel vertegenwoordigt. Onze ambitie? Producten creëren die goed zijn, op elk niveau: voor degenen die ze eten, voor degenen die ze produceren en voor het land waarop ze groeien. Wij pleiten voor heerlijke, plantaardige, lokale en circulaire voeding.

Wij veranderen
de regels van het spel.

DALF is het Belgische initiatief dat 'niet-standaard' groenten omzet in heerlijke biologische, lokale en seizoensgebonden spreads. Door samen te werken met Belgische boeren bestrijdt DALF voedselverspilling en ondersteunt het tegelijkertijd de lokale economie. Verrassende recepten, zonder additieven, veganistisch, glutenvrij en lactosevrij – waar smaak, gezondheid en verantwoordelijkheid samenkomen.

a-c-Nt1k8DZxzzY-unsplash.jpg
a-c-dPjldLpsrqc-unsplash.jpg
a-c-VyN-Ae6Yfu4-unsplash.jpg
background.jpg
Het verhaal

Van begin tot honger

In 2022 ontdekte Sophie de omvang van de verspilling die werd veroorzaakt door de esthetische normen die aan groenten en fruit werden gesteld. Woedend besloot ze actie te ondernemen. Haar idee: bewijzen dat de waarde van voedsel schuilt in de smaak, de oorsprong en de impact ervan – niet in het uiterlijk. Met DALF transformeert ze onverkochte landbouwproducten tot biologische, lokale en verbluffende spreads. Een toegewijde aanpak, van het veld tot op het bord.

background.jpg

Onze waarden

Lange termijn

Dalf is een project waarbij elke belanghebbende als essentieel wordt beschouwd voor samenwerking op de lange termijn.

Eerlijk loon

Wij willen elke tussenpersoon, van producent tot retailer, eerlijk compenseren, zonder dat de consument daar last van heeft.

Transparantie

Communicatie, ingrediënten, productieprocessen. Geen geheimen.

Linkbuilding

Tussen boeren, verwerkers en consumenten.

Creativiteit

Bij het ontwikkelen van recepten en productlijnen, verwerkingsmethoden, productverpakkingen, logistiek.

Circulariteit

Van het veld tot op het bord (en niet in de prullenbak): het promoten en optimaliseren van lokale hulpbronnen en ecodesign.

Ons voedselsysteem is nog steeds te lineair: we produceren, we consumeren, we gooien weg. Dit model verspilt hulpbronnen, verwaarloost producenten en vergroot onnodige verspilling.

getty-images-acwQfNie9TA-unsplash.jpg
Het verhaal

Van begin tot honger

In 2022 ontdekte Sophie de omvang van de verspilling die werd veroorzaakt door de esthetische normen die aan groenten en fruit werden gesteld. Woedend besloot ze actie te ondernemen. Haar idee: bewijzen dat de waarde van voedsel schuilt in de smaak, de oorsprong en de impact ervan – niet in het uiterlijk. Met DALF transformeert ze onverkochte landbouwproducten tot biologische, lokale en verbluffende spreads. Een toegewijde aanpak, van het veld tot op het bord.

Dalf_039.jpg

Een idee, een professioneel project?

bottom of page